medikal estetik uzmanı tarafından ofis ortamında yapılır ve lokal anestezi gerektirmez. Lipoliz, yağın inceltilmesi veya belirli bölgelerdeki inatçı yağların azaltılması için kullanılabilir. En yaygın lipoliz yöntemlerinden biri, bileşiminde fosfatidilkolin bulunan enjektabl ilaçların kullanılmasıdır.

Genel olarak, liposuction daha invaziv bir işlemdir ve cerrahi müdahale gerektirirken, lipoliz daha az invazivdir ve genellikle enjekte edilen ilaçlarla yapılan bir işlemdir. Liposuction, daha dramatik ve hızlı sonuçlar sağlayabilirken, lipoliz daha az invazif olduğu için daha az risk taşır ve daha kısa bir iyileşme süresi gerektirir. Ancak her iki prosedürün de sonuçları kişiden kişiye değişebilir ve uzman bir sağlık profesyoneli tarafından yapılmalıdır.

 

 


 

"

Kelimeler

"Medikal estetik, insanın doğal güzelliğini koruyarak, içsel denge ve dış görünüm arasında kusursuz bir uyum sağlayarak, özgüveni artıran ve yaşam kalitesini yükselten bir sanattır. Bu alanda yapılan her dokunuş, sadece dış görünümü değil, aynı zamanda ruhun derinliklerindeki mutluluğu da besler. Çünkü gerçek güzellik, kendini iyi hissetmekle başlar ve medikal estetik, bu dengeyi sağlamada önemli bir rol oynar."